Kociołek i Wino – tu smacznie zjesz i wypijesz

Kociołek i Wino to restauracja, winiarnia i sklep w jednym. Jest to efekt marzeń o małych Węgrzech w Polsce. Możesz poczuć tu smak węgierskich potraw oraz win oraz zakupić unikalne produkty kuchni węgierskiej.

Każdego dnia można u nas zjeść przepyszny, prawdziwy gulasz węgierski (choć nie zapominamy także o tych, którzy mięsa nie jadają – dla nich mamy wersję wegetariańską!). Do naszego wina idealnie pasują także przekąski, które serwujemy – kiełbaski, salami, kiszonki, orzechy. 

Do dyspozycji gości jest ogródek oraz miejsca przy stolikach w środku. Lokal posiada także WiFi.

Warto wpaść tu także na późne śniadania, wczesny lunch, kawę, herbatę i popracować w ciszy w miłym otoczeniu.

Trochę o nas. Zaczęliśmy działalność kilkanaście lat temu, i na początku były to kociołki nad ognisko. Skąd pomysł? Mój mąż jest Węgrem w połowie, i był to pomysł na częstsze spotkania z tatą, który wyjechał dawno temu na Węgry i tam żyje do dziś, oraz chęć przybliżenia Polakom kultury Węgier. Za ostatnie grosze z karty kredytowej kupiliśmy kilka zestawów i przywieźliśmy osobówką do Polski. Efekt przerósł oczekiwania, zaczęliśmy myśleć o tym poważnie, założyliśmy firmę. Znaleźliśmy odbiorców hurtowych, uruchomiliśmy sprzedaż przez internet.

Stopniowo wprowadzaliśmy nowe produkty, po kilku latach garnki rzymskie i produkty spożywcze. Obecnie importujemy wszystkie produkty jakie są możliwe, oczywiście najwyższej jakości, szukamy “Perełek”, np. produktów bez żadnej chemii, produktów bezglutenowych, dla wegetarian, wegan itp. Nasze kiełbasy i wędliny wolne są w większości od konserwantów, a jeśli cokolwiek mają, to nie jest to długa lista. Nasz asortyment to wędliny, przyprawy (a w tym znane pasty i przeciery oraz jedna z najlepszych na świecie węgierska papryka), kiszonki, makarony, wina węgierskie od najtańszych do drogich. Już niedługo będziemy także importować wina węgierskie z małych lokalnych winnic, więc zaskoczymy Polaków niespotykanymi smakami i jakością w bardzo przystępnej cenie.

Przez lata nasze doświadczenia pozwoliły nam napisać kilka książek kulinarnych, a obecnie w Kociołku i Wino ja zajmuję się ustalaniem menu, i są to typowe węgierskie potrawy. W tygodniu można zjeść u nas zupę gulaszową, wegetariański kociołek, a  w piątki i przez cały weekend zupę rybną, i inne kociołkowe specjały. W weekend często gotujemy przez winiarnią, oryginalne dania węgierskie w kociołku nad ogniskiem.
Organizujemy różne ciekawe eventy, np. raz w miesiącu LANGOSZE.

Jesteśmy firmą rodzinną, pracujemy w składzie rodzice + córki + zięciowie. Wszyscy kochamy to co robimy 🙂

Pozdrawiam, Ewa Hangel
Zapraszamy na nasze strony i FB: 

www.kociolkowanie.pl 

www.wegierskiesmaki.pl 

https://www.facebook.com/kociolekiwino/ 

https://www.facebook.com/panikociolkowa/

 

Anin, ul. Kajki 68a /vis a vis OSIR Wawer/
tel: +48 515 289 205
tel: +48 506 144 629

biuro@kociolkowanie.pl

Godziny otwarcia:

poniedziałek – czwartek 11:00 – 21:00
piątek i sobota 10:00 – 22:00
niedziela 11:00 – 21:00

Skomentuj za pomocą Facebook-a